Home » Opaskoiranpentu » Opaskoiranpennun koulutus alkaa heti kotiutumisen jälkeen

Opaskoiranpennun koulutus alkaa heti kotiutumisen jälkeen

oppaat

Näitä materiaaleja on nyt tullut luettua muutamana iltana huolella. Opaskoirakoulu on tarkka siitä, että hoitopennuille varmasti opetetaan riittävästi asioita ensimmäisen vuoden aikana: Erityisesti käytöstapoja, uteliaisuutta ja rohkeutta.

Käytöstapojen osalta harjoitellaan mm. rauhallisena pysymistä kun vieraita tulee sisään. Pentu ei saa myöskään maata sohvilla ja sängyillä, eikä astua huoneisiin ilman lupaa. Pentu ei kulje ovista sisään ensimmäisenä. Kaikki tämä ohjeistetaan pennulle lempeästi ja ihmisen rauhallinen ja itsevarmuutta huokuva esimerkki on tärkeää.

Rohkeutta ja uteliaisuutta ruokitaan totuttamalla pentu heti kotiutumisen jälkeen mahdollisimman nopeasti uusiin jännittäviin asioihin kuten liikenteeseen, autolla matkustamiseen, juna-asemiin, busseihin, kauppakeskuksiin, kauppoihin, erilaisiin ääniin, kynsien leikkuuseen, korvien ja hampaiden tutkimiseen, muihin koiriin, muihin ihmisiin – erityisesti lapsiin 🙂 Totuttelu tehdään varovasti, tarvittaessa ensin sylistä käsin tutustuen, jotta pennulla on turva lähellä.

Meillä on käytössämme taulukko, johon merkitsemme joka päivä uudet asiat, joihin pentua on totutettu. Aloin käyttämään sitä tänään ja totesin hyväksi apuvälineeksi. Se kuvaa hyvin missä on ollut jo harjoitusta ja mihin kiinnitetään huomiota seuraavaksi. Oman harjoittelun lisäksi Opaskoirakoulu järjestää pennuille 2 kertaa viikossa pentukoulun, jossa saa käydä vaikka joka kerta, mutta vähintään 2 kertaa kuukaudessa. Huomenna illalla on ensimmäinen koulu-ilta. Jännittävää!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.