Home » Opaskoiranpentu » Hoitopennulla alkoi Isoon Maailmaan tutustuminen

Hoitopennulla alkoi Isoon Maailmaan tutustuminen

FOT7094

Jotta lenkille lähtö olisi mahdollista pennun kanssa, sen on osattava seurata ja tulla luokse kutsusta. Harjoittelimme vierellä seuraamista ensin sisätiloissa makupalojen kanssa, sitten sisätiloissa talutushihnassa ja lopuksi samat harjoitukset ulkona. Ulkona talutushihna ärsytti pentua, koska en ehtinyt olla salamannopea makupalan kanssa. Se yritti päästä irti ärsyttävästä pannasta ja hihnasta. Yritin tehdä korjausliikkeen eli antaa makupalan mahdollisimman nopeasti seuraavalla hyvällä hetkellä ja harjoitus jatkuikin sen jälkeen paljon paremmin. Huh! Pieni katastrofi oli lähellä… Lopulta kun lähdettiin oikealle maantielle talutushihnassa pentu osasi seurata isojen kaksostenrattaiden takana, ihan vierelläni, katse jatkuvasti minussa (tai oikeastaan kädessäni olevassa makupalassa….).

Matkamme määränpää oli tänään n. 20 minuutin päässä kylämme keskustan isossa puistossa. Nappasin pennun syliini suurimmaksi osaksi matkaa, koska näin pienen pennun ei ole vielä hyvä kävellä liian pitkään. Perille päästyämme pentu oli jo todella unelias ja laskin sen vielä hereillä ollessaan liikkuviin vaunuihin. Se ei ollut siitä enää yhtään ihmeissään ja annoin sen siis nukkua yhdet päiväunet 2-vuotiaan lapseni lämpöpussissa, tarkkaillen sitä tietysti vähän väliä. 2-vuotiaalla oli sillä aikaa muuta hauskempaa puuhaa.

Mutta oikeasti, en olisi uskonut näiden harjoitusten sujuvan näin hyvin! Iso kiitos kirjoille, joita ehdin jo lukea, opaskoirakoulun materiaaleille ja ystävilleni, jotka ovat antaneet niin hyviä vinkkejä pennun kanssa harjoitteluun <3 Varmasti kohtaamme vielä paljon haasteita ja vaikeita tilanteita, mutta helpottaa tosi paljon kun heti alussa jotkin asiat ainakin onnistuvat.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.