Home » Kiintymysvanhemmuus » Palaute toiselta äidiltä

Palaute toiselta äidiltä


“Mun on Marika pitänyt jo aikoja sitten kiittää sua yhdestä asiasta, joka on vaikuttanut meidän perheeseen. Se on aina jäänyt, mutta nyt mä haluan kertoa sen sulle. Silloin kaksi vuotta sitten kun me käytiin sun luona ja meidän kuopus oli vielä vauva, niin mun mieleen jäi se, miten sä juttelit silloin 2-vuotiaan lapsesi kanssa. Sä kerroit, että aina kun sun lapsi suuttuu jostakin asiasta, sä menet lapsen luokse ja vain toistat rauhallisesti sen saman, mitä lapsi on juuri vihaisena huutanut. Se helpotti sun lapsen oloa. Se kuulosti yksinkertaiselta ja jäi mun mieleen. Kun omalla lapsellani alkoi uhmaikä, mä muistin sun sanat. Olen nyt yli vuoden käyttänyt tuota tapaa, jossa aina toistan lapsen harmituksen aiheen ja osoitan, että kuulen ja ymmärrän häntä. Hän rauhoittuu lähes jokaisella kerralla. Sen jälkeen pystymme keskustelemaan rauhallisemmin kiukkua herättäneestä asiasta. Se, että lapsi tulee näin kuulluksi, on auttanut meidän perheen vuorovaikutuksessa paljon. Tietysti mietin, että olisinpa tiennyt tämän jo esikoisen kohdalla. Mutta hyvä, että tiedän nyt.
Kiitos tästä sulle.”


Tämä oli minulle tosi merkityksellinen palaute. Miten hyvältä voi tuntua, että joku on mun esimerkin kautta löytänyt avun noihin tilanteisiin. Että voin laittaa hyvän kiertämään ja auttaa jollain pienellä, mutta silti merkityksellisellä tavalla toista lapsiperhettä. Kiitos kun kerroit mulle tämän palautteen. Jos/kun aktiivinen kuuntelu on auttanut yhtä perhettä lisää, mä olen tosi onnellinen.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.