Halaus

Se ihmeellinen tunne, kun sinulle entuudestaan tuntematon lapsi taapertaa eteesi ja nostaa käsivarret ylös, pyytää näin päästä syliin. Nostat lapsen varovasti yhden käsivartesi päälle ja tuet hellästi toisella kädellä selästä. Lapsi vetää syvään henkeä ja painaa päänsä sinun olkapäälle. Lepää siinä ihan hiljaa, turvassa.

Ja sinä mietit mikä kunnianosoitus, että lapsi valitsi sinut, pyysi syliin. Näytinkö tosiaan niin turvalliselta, mietit epäileväisesti. Mutta lapsi haluaa olla sylissäsi ja luottaa sinuun niin täysin, että pienessä kehossa yksikään lihas ei ole jännittynyt, koko hänen olemuksensa huokuu rauhaa ja luottamusta. Lapsella ei ole mihinkään kiire. Eikä sinullakaan. Lapsi antaa sinulle omaa aikaansa ja sen ihmeellisen ainutlaatuisen tunteen, että hän luottaa sinuun täysin ja ehdoitta.

Aika tuntuu pysähtyvän, tässä on nyt niin hyvä olla. Lapsi hoitaa aikuisen sydämessä jotain, mitä ei oikein voi selittää.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.